Informatie rondom garantie & retour
Je bestelling is met de grootste zorgvuldigheid verwerkt. Mocht er naar jouw mening toch iets niet in orde zijn, dan heb je het recht om het product te retourneren. Lees verder hoe het retourneren in zijn werk gaat.

Retourneren
Binnen 14 dagen na ontvangst kun je de bestelling aan ons terugsturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag plus verzendkosten gecrediteerd. Mits aan de retourvoorwaarden wordt voldaan. De verzendkosten van het retourneren zijn gratis. Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, vragen we je om het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking te retourneren. Hiervoor kun je contact met ons opnemen via info@silvergear.nl of bel +31 (0)20 – 632 56 76. Het retourformulier volledig ingevuld met het product mee te sturen.

Ruilen
Wil je het product ruilen? Dat is zeker mogelijk mits er aan de retourvoorwaarden wordt voldaan. Je kunt hiervoor contact opnemen met info@silvergear.nl of bel +31 (0)20 – 632 56 76. Let op dat je het volledig ingevulde retourformulier bijvoegt in je retourpakket.

Voorwaarden retourneren
– Binnen 14 dagen na ontvangst van het product mag je het product kosteloos aan ons retourneren mits aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:
– De retourzending is binnen 14 dagen kenbaar gemaakt doormiddel van het retourformulier.
– De retourzending wordt alleen geaccepteerd indien de verpakking en het product(en) onbeschadigd zijn en het product ongebruikt (100% nieuw staat) is.
– Producten die omwille van gezondheidsbescherming / hygiëne niet meer te verkopen zijn en waarvan de zegeling na de levering is gebroken.

Bepalingen op basis van afzender/retourneerder
– De kosten van het retour sturen van de product(en) is buiten de 14 dagen na ontvangst geheel voor uw eigen rekening.
– Het risico van beschadigen of zoekraken van het product tijdens het verzenden altijd voor rekening van de afzender. Wij adviseren om de retourzending op tijd aan te melden.
– Je dient het pakket goed te verpakken en voldoende te frankeren (onvoldoende gefrankeerde post wordt geweigerd).

Verkeerde bezorgadres doorgegeven?
Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op via +31 (0)20 – 632 56 76. We proberen dan het afleveradres bij onze vervoerder te wijzigen.

Crediteren
Wij crediteren zo spoedig mogelijk na ontvangst van het retourformulier, dat is uiterlijk binnen 14 dagen bij aantoning dat product(en) zijn teruggestuurd. Voor producten die geschonden of gehavend zijn teruggestuurd, kunnen wij kosten in rekening brengen. Wij brengen dit alleen in rekening als de schade een gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.